Leefbare Garnaal

S c r o l l D o w n

Leefbare Garnaal

Dit project heeft tot doel om een bestaand visserijproduct van eigen bodem een nieuwe positionering te bieden.  Dit project sluit daarom perfect aan bij de ontwikkelingsstrategie van As4.

Het in de praktijk brengen van de resulaten van een ‘laboniveau’ naar volwaardige productieomstandigheden zorgt ervoor dat de Vlaamse Garnaalvissers op een aanzienlijke groei van het rendement kunnen rekenen.  Deze rendementsverhoging is bovendien ook financieel goed meetbaar.

Door het weglaten van bewaarmiddelen en deze te vervangen door een aangepast productieproces wordt bovendien de houdbaarheid van de Vlaamse Garnaal opgetrokken van 3 à 4 dagen tot 8 à 12 dagen.  Dit alles kan zonder kwaliteitsverlies.

De Garnaal wordt levend aangevoerd en in een geautomatiseerd kook- en koelingsproces gekookt.  Daarna worden de garnalen verpakt onder atmosfeer.  Dit noemen we MAP of Modified Atmosphere Packaging.

Het resultaat is een kwalitatief hoogstaande garnaal die zich duidelijk onderscheidt van de andere courant op de markt verkrijgbare garnalen.  Een hogere marktwaarde is het directe gevolg.